9000002907 Część: BOkreśl prawdopodobny wzór funkcji, której wykres przedstawiony jest na rysunku poniżej.\(y = -2 + \frac{1} {x+1}\)\(y = - \frac{1} {x+1} - 2\)\(y = \frac{1} {x+2} - 1\)\(y = 2 + \frac{1} {x+1}\)
9000002905 Część: BOkreśl zbiór wartości funkcji \(f\colon y = \frac{1} {x-2} + 1\).\((-\infty ;1)\cup (1;\infty )\)\(\mathbb{R}\)\((-\infty ;2)\cup (2;\infty )\)\((-\infty ;-1)\cup (-1;\infty )\)
9000003106 Część: BOkreśl prawdopodobny wzór funkcji, której wykres przedstawiony jest na rysunku poniżej.\(y = \frac{2} {x+1}\)\(y = \frac{1} {x+2}\)\(y = - \frac{1} {x+2}\)\(y = \frac{1} {x-1}\)
9000002910 Część: ARozważ prostokąt o stałym polu powierzchni \(5\, \mathrm{cm}^{2}\). Wyznacz wzór odnoszący się do obydwu boków tego prostokąta.\(b = \frac{5} {a}\), \(a\in (0;\infty )\)\(b = 5a\), \(a\in (0;\infty )\)\(b = \frac{10} {a} \), \(a\in (0;\infty )\)\(b = \frac{25} {a} \), \(a\in (0;\infty )\)
9000003107 Część: BOkreśl prawdopodobny wzór funkcji, której wykres przedstawiony jest na rysunku poniżej.\(y = -2 + \frac{1} {x+1}\)\(y = 2 + \frac{1} {x+1}\)\(y = 2 + \frac{1} {x-1}\)\(y = -2 + \frac{1} {x-1}\)
9000003108 Część: BOkreśl prawdopodobny wzór funkcji, której wykres przedstawiony jest na rysunku poniżej.\(y = -2 - \frac{1} {x-1}\)\(y = -1 - \frac{1} {x-2}\)\(y = -2 + \frac{1} {x-1}\)\(y = 1 - \frac{1} {x-2}\)
9000002901 Część: BZnajdź dziedzinę funkcji \(f\colon y = \frac{1} {x-2} + 1\).\(\mathbb{R}\setminus \{2\}\)\(\mathbb{R}\setminus \{ - 1\}\)\(\mathbb{R}\setminus \{0\}\)\(\mathbb{R}\)
9000002903 Część: BZ poniższej listy wybierz punkt, który należy do wykresu funkcji \(f\colon y = \frac{3} {x} - 5\).\(A = \left [-6;-\frac{11} {2} \right ]\)\(A = \left [-1;-2\right ]\)\(A = \left [-3;-\frac{5} {2}\right ]\)\(A = \left [\frac{1} {2};-1\right ]\)
9000002906 Część: BWyznacz dziedzinę funkcji \(f\colon y = - \frac{3} {x-1} - 2\) jeśli pewne jest, że jej zakres to \(f\) is \((-1;1] \).\((-2;0] \)\([ - 2;0)\)\((0;2] \)\((0;4)\)
9000003101 Część: AOkreśl prawdopodobny wzór funkcji, której wykres przedstawiony jest na rysunku poniżej.\(y = \frac{1} {2x}\)\(y = \frac{2} {x}\)\(y = -\frac{2} {x}\)\(y = -\frac{1} {2x}\)