9000101805 Časť: BJe daný vektor \(\vec{u} = (-1;0{,}75)\). Vyberte vektor \(\vec{v}\), pre ktorý platí \(\vec{v} \perp \vec{ u}\) a \(|\vec{v}| = 5\).\(\vec{v} = (3;4)\)\(\vec{v} = (3;-4)\)\(\vec{v} = (4;-3)\)\(\vec{v} = (5;0)\)
9000104310 Časť: BAk parameter \(a\in \left (0;1\right )\), množina riešení nerovnice \[ 2a\left (1 - a\right )x > 3 \] je:\(\left ( \frac{3} {2a\left (1-a\right )};\infty \right )\)\(\left (- \frac{3} {2a\left (1-a\right )};\infty \right )\)\(\left (- \frac{3} {2a\left (1-a\right )}; \frac{3} {2a\left (1-a\right )}\right )\)\(\left (-\infty ; \frac{3} {2a\left (1-a\right )}\right )\)
9000101806 Časť: BSú dané vektory \(\vec{u} = (3;a;-2)\), \(\vec{v} = (-6;4;a - 3)\). Pre ktoré \(a\in \mathbb{R}\) sú vektory \(\vec{u}\) a \(\vec{v}\) navzájom kolmé?\(a = 6\)\(a = 12\)\(a = -6\)\(a = 3\)
9000105401 Časť: BParabola \(P\colon x^{2} - 6x - 4y + 5 = 0\) pretína os \(x\) v dvoch bodoch. Ich vzdialenosť je:\(4\)\(6\)\(8\)\(10\)
9000101607 Časť: BUpravte daný výraz \(\left (x^{2} - y\right )^{3} -\left (y + x^{2}\right )^{3}\).\(- 6x^{4}y - 2y^{3}\)\(- 2y^{3}\)\(- 6x^{4}y - 2y^{3} + 6x^{2}y^{2}\)\(6x^{2}y - 2y^{3}\)
9000101608 Časť: BUpravte daný výraz \(\left (3x + y\right )\left (9x^{2} - 3xy + y^{2}\right )\).\(27x^{3} + y^{3}\)\(27x^{3} - y^{3}\)\((3x + y)^{3}\)\(27x^{3} + 3y^{3}\)
9000101710 Časť: BUpravte na súčin. \[ x^{2}y - x^{2}z - 4xyz + 4xy^{2} + 4y^{3} - 4y^{2}z \]\(\left (y - z\right )\left (x + 2y\right )^{2}\)\(\left (y - z\right )\left (x - 2y\right )^{2}\)\(\left (y - z\right )\left (x^{2} + 4y + 4y^{2}\right )\)\(\left (y + z\right )\left (x - 2y\right )^{2}\)
9000101704 Časť: BUpravte na súčin. \[ 16x^{2}y^{4} - 25x^{4}y^{2} \]\(\left (4xy^{2} - 5x^{2}y\right )\left (4xy^{2} + 5x^{2}y\right )\)\(\left (4xy - 5x^{2}y\right )\left (4xy^{2} + 5xy\right )\)\(\left (4x^{2}y^{2} - 5xy\right )\left (4x^{2}y^{2} + 5xy\right )\)\(\left (4xy^{2} - 5x^{2}y\right )^{2}\)
9000100707 Časť: BV rovine sú dané body \(A = [-2;-1]\), \(B = [1;y_{B}]\), \(C = [3;-4]\). Určte súradnicu \(y_{B}\) tak, aby platilo, že \(\overrightarrow{AB } \) \(\perp \) \(\overrightarrow{AC } \).\(y_{B} = 4\)\(y_{B} = -4\)\(y_{B} = 0{,}8\)\(y_{B} = -0{,}8\)
9000101706 Časť: BUpravte na súčin. \[ 8x^{4} - 48x^{3} + 72x^{2} \]\(8x^{2}\left (x - 3\right )^{2}\)\(- 8x^{2}\left (3 - x\right )^{2}\)\(8\left (x^{2} - 3\right )^{2}\)\(8x\left (x^{2} - 3\right )^{2}\)