1003019001 Část: AKterá z následujících funkcí není exponenciální?\( f(x)=x^3 \)\( g(x)= \mathrm{e}^{-3x} \)\( h(x)= 5^{\frac x3} \)\( i(x)= \left(\frac53\right)^x \)
1103024908 Část: BNa následujících obrázcích jsou grafy funkcí \(f(x)=a\cdot 2^{bx}+2\), kde \(a\in\{-1,1\}\), \(b\in\{-1,1\}\). Vyberte graf funkce, která je rostoucí, zdola omezená a má asymptotu \(y=2\).
1003024907 Část: BUrčete, která z následujících možností popisuje vlastnosti funkce \( f(x)= -\left(\frac12\right)^{-x} \).klesající, omezená shora, asymptota \( y=0 \)klesající, omezená zdola, asymptota \( x=0 \)rostoucí, omezená zdola, asymptota \( x=0 \)rostoucí, omezená zdola, asymptota \( y=0 \)
1103024906 Část: BNa obrázku je graf funkce \(-3^{-x}\). Rozhodněte, která z následujících možností popisuje vlastnosti funkce \( f\).rostoucí, omezená shora, asymptota \( y=0 \)klesající, omezená shora, asymptota \( y=0 \)klesající, omezená zdola, asymptota \( x=0 \)rostoucí, omezená zdola, asymptota \( x=0 \)
1003024905 Část: BKterá z následujících funkcí je omezená shora?\( f(x) = -3^{-x} \)\( f(x) = \left(\frac13\right)^{-x} \)\( f(x) = 3^x \)\( f(x) = \left(\frac13\right)^x \)
1003024904 Část: BKterá z následujících funkcí je klesající?\( f(x)=\left(\frac15\right)^x \)\( f(x)=-5^{-x} \)\( f(x)=\left(\frac15\right)^{-x} \)\( f(x)=5^x \)
1003024903 Část: BJe dána funkce \(f(x)=a\cdot b^x\), kde \( a < 0 \) a \( 0 < b < 1 \). Vyberte pravdivé tvrzení.Funkce \( f \) je rostoucí.Funkce \( f \) je klesající.Funkce \( f \) je nerostoucí.Funkce \( f \) je neklesající.
1003024902 Část: BJe dána funkce \(f(x)=a\cdot b^x\), kde \( a < 0 \) a \( b > 0 \). Vyberte pravdivé tvrzení.Funkce \( f \) je omezená shora.Funkce \( f \) je omezená zdola.Funkce \( f \) je omezená.Funkce \( f \) není omezená.
1003024901 Část: BExponenciální funkce \(f(x)=a^x\) je rostoucí, když pro základ \(a\) platí:\(a > 1\)\(a=1\)\(a < 1\)\( 0 < a < 1 \)
9000003607 Část: CNa obrázku jsou grafy funkcí \(f(x) = \left (\frac{1} {3}\right )^{x}\) a \(g\). Jaký předpis odpovídá funkci \(g\)?\(y = 3^{|x|}- 1\)\(y = \left |\left (\frac{1} {3}\right )^{x} - 1\right |\)\(y = \left (\frac{1} {3}\right )^{|x|}- 1\)\(y = \left (\frac{1} {3}\right )^{|x-1|}\)\(y = \left |3^{x} - 1\right |\)\(y = 3^{|x-1|}\)