9000007106 Časť: BNa obrázku je graf kvadratickej funkcie a tri body, ktoré patria funkcii. Určte, ktorý ďalší bod leží na grafe danej kvadratickej funkcie.\([0{,}4;0{,}16]\)\([0{,}4;0{,}2]\)\([0{,}4;0{,}8]\)\([0{,}04;0{,}16]\)
9000007107 Časť: BNa obrázku je graf kvadratickej funkcie a tri body, ktoré patria funkcii. Určte, ktorý ďalší bod leží na grafe danej kvadratickej funkcie.\([0{,}6;0{,}36]\)\([0{,}18;0{,}36]\)\([0{,}36;0{,}6]\)\([0{,}6;3{,}6]\)
9000007108 Časť: BNa obrázku je graf kvadratickej funkcie a tri body, ktoré patria funkcii. Určte, ktorý ďalší bod leží na grafe danej kvadratickej funkcie.\([3;3]\)\([3;2]\)\([3;4]\)\([3;9]\)
9000003608 Časť: BRiešením rovnice \(\frac{2} {3}\cdot 9^{x+1} - 13\cdot 6^{x} + 24\cdot 4^{x-1} = 0\) sú korene:\(1,\ -1\)\(\frac{3} {2},\ \frac{2} {3}\)\(\frac{1} {2},\ -\frac{1} {2}\)\(\frac{3} {2},\ -\frac{3} {2}\)
9000003603 Časť: BPre ktoré reálne čísla \( a \) platí \( \left (\sqrt{3} -\sqrt{2}\right )^{2a+1} > \left (\sqrt{3} -\sqrt{2}\right )^{4-a} \)?\(a < 1\).\(a > 0\).\(0 < a < 1\).\(a > 1\).
9000003705 Časť: BRiešením danej rovnice \(3^{2x} - 12\cdot 3^{x} + 27 = 0\) sú korene:\(x_{1} = 1;\ x_{2} = 2\)\(x_{1} = 3;\ x_{2} = 9\)\(x_{1} = -1;\ x_{2} = -2\)\(x_{1} = -3;\ x_{2} = -9\)
9000002904 Časť: BDaná je funkcia \(f\colon y = - \frac{1} {x-1} + 1\). Priesečníky grafu funkcie \(f\) s osami \(x\), \(y\) označme v tomto poradí \(X\), \(Y \). Určte súradnice bodov \(X\) a \(Y \).\(X = [2;0]\), \(Y = [0;2]\)\(X = [1;0]\), \(Y = [0;1]\)\(X = [0;2]\), \(Y = [2;0]\)\(X = Y = [0;0]\)
9000002901 Časť: BDefiničným oborom funkcie \(f\colon y = \frac{1} {x-2} + 1\) je:\(\mathbb{R}\setminus \{2\}\)\(\mathbb{R}\setminus \{ - 1\}\)\(\mathbb{R}\setminus \{0\}\)\(\mathbb{R}\)
9000003109 Časť: BPredpis funkcie, ktorej graf vidíte na obrázku, je:\(y = \frac{x+3} {x+2}\)\(y = \frac{x+2} {x+1}\)\(y = \frac{x-2} {x+1}\)\(y = -\frac{x+3} {x+2}\)
9000002903 Časť: BVyberte bod, ktorý patrí grafu funkcie \(f\colon y = \frac{3} {x} - 5\).\(A = \left [-6;-\frac{11} {2} \right ]\)\(A = \left [-1;-2\right ]\)\(A = \left [-3;-\frac{5} {2}\right ]\)\(A = \left [\frac{1} {2};-1\right ]\)