2000005201 Część: CKtóra z poniższych funkcji jest odwrotnością funkcji \(f(x)=-3x+2\)?\( f^{-1}(x)=-\frac{x}{3}+\frac{2}{3}\)\( f^{-1}(x)=\frac{x}{3}-\frac{2}{3}\)\( f^{-1}(x)=2x-3\)\( f^{-1}(x)=-\frac{x}{3}+1\)
2000005202 Część: CZ podanych funkcji wybierz funkcję \(f\), tak aby jej funkcja odwrotna \(f^{-1}\) miała wykres pokazany na rysunku.\( f(x) = \sqrt{x+1};~x\in\langle -1;\infty) \)\( f(x) = x^2-1;~x\in (-\infty;0\rangle\)\( f(x) = \frac{1}{\sqrt{x-1}};~x\in\langle -1;\infty) \)\( f(x) = x^2-1;~x\in\ \mathbb{R} \)
2010014503 Część: CWskaż, który z poniższych punktów leży na wykresie odwrotności funkcji \( f(x)=x^3-3\).\( [24;3] \)\( [-24;-3] \)\( [-24;3] \)\( [24;-3] \)\( [3;24] \)
2010014504 Część: CWskaż, która z podanych funkcji jest odwrotnością funkcji \( f(x)=\frac13 x-2 \).\( g(x)=3x+6 \)\( h(x)=3x-2 \)\( m(x)=3x-\frac12 \)\( n(x)=-\frac13 x+2 \)
9000010608 Część: CZ poniższej listy wybierz funkcję będącą odwrotnością funkcji, której wykres przedstawiony jest na rysunku poniżej.\(y = x^{3}\), \(x\in (-\infty ;\infty )\)\(y = x^{-3}\), \(x\in (-2;2)\)\(y = x^{\frac{1} {3} }\), \(x\in (0;\infty )\)\(y = -x^{\frac{1} {3} }\), \(x\in (-\infty ;\infty )\)\(y = 8x\), \(x\in (-\infty ;\infty )\)\(y = -4x\), \(x\in (-\infty ;\infty )\)
9000010609 Część: CKtóra z funkcji może stanowić odwrotność funkcji przedstawionej za pomocą wykresu na poniższym rysunku?\(y = x^{-1}\), \(x\in (0;\infty )\)\(y = x\), \(x\in (0;\infty )\)\(y = -x\), \(x\in (0;\infty )\)\(y = -x^{-1}\), \(x\in (0;\infty )\)\(y = x^{2}\), \(x\in (0;\infty )\)\(y = -x^{2}\), \(x\in (0;\infty )\)
9000010610 Część: CKtóra z wymienionych funkcji może być odwrotnością funkcji przedstawionej za pomocą wykresu na poniższym rysunku?\(y = x^{2}\), \(x\in (-\infty ;0] \)\(y = x^{-2}\), \(x\in (-\infty ;0] \)\(y = -x^{2}\), \(x\in [ 0;\infty )\)\(y = x^{\frac{1} {2} }\), \(x\in [ 0;\infty )\)\(y = -x^{\frac{1} {2} }\), \(x\in [ 0;\infty )\)\(y = -2x\), \(x\in (-\infty ;0] \)