Historie matematiky

Čeština
Termín: 
piatok, august 19, 2022 - 09:00 to utorok, august 23, 2022 - 16:00
Umiestnenie: 
Poděbrady


40. mezinárodní konference Historie matematiky se bude konat v Poděbradech ve dnech 19. až 23. srpna 2022.

Zaměření akce:
Program letošní konference bude zaměřen na vývoj matematiky a jejího vyučování v našich zemích ve druhé polovině 18. století a v první polovině 19. století.

Na programu konference budou jednak přednášky přednesené odborníky vyzvanými programovým výborem (pátek až neděle), jednak krátké přednášky a prezentace (30 minut, neděle až úterý). V případě zájmu o proslovení krátké přednášky prosím uveďte v přihlášce téma svého vystoupení a doplňte stručnou anotaci (do deseti řádků; anotace budou zveřejněny na webové stránce konference). Po dohodě s organizátory je možné vystavit konferenční postery (po celou dobu konference, maximální formát A2).

Vítány jsou například příspěvky, které se budou věnovat vývoji zvoleného matematického oboru nebo problému, aplikacím nových matematických metod v přírodních či společenských vědách nebo proměnám vědeckého a akademického života a stylu výuky či popularizace matematiky. Rádi bychom účastníkům nabídli možnost představit výsledky vlastního bádání v historii matematiky a vzdělávání v matematice. Programový výbor plánuje vydání kolektivní monografie, která bude obsahovat vybrané příspěvky proslovené na konferenci.

Více informací o této akci včetně přihlášky lze nalézt na adrese: https://www.fd.cvut.cz/personal/becvamar/konference

V případě zájmu prosíme o zaslání vyplněné přihlášky nejpozději do 20. 6. 2022 na adresu becvamar@fd.cvut.cz.